Przystawki

  • Carpaccio wołowe1. Carpaccio wołowe
    (plastry mięsa wołowego podawane na rucoli z oliwą truflową, parmezanem, świeżo mielonym pieprzem i pieczywem)
    100g 29,90 zł.
     
  • Carpaccio z łososia2. Carpaccio z łososia
    (plastry łososia podawane na rucoli z oliwą sezamową, kaparami, cytryną i pieczywem)
    500g 27,90 zł.
     
  • Żeliwny transport3. Żeliwny transport
    (zasmażane kurki z boczkiem i cebulką, podawane z pieczywem) 300g 25,90 zł. 
  • Bruschetta 3 szt.4. Bruschetta 3 szt.
    (grzanki z mozzarellą, świeżymi pomidorami, bazylią, czosnkiem)
    19,90 zł.
     
  • Pieczony Camembert5. Pieczony Camembert
    (Pieczony Camembert podawany w frużeliną owocową i grzankami)

    150g 21,90 zł.
     
  • Panierowany kurczak6. Panierowany kurczak
    (kawałki kurczaka w panierce, podawane z trzema sosami oraz kompozycją świeżych warzyw)
    150g 17,90 zł.
     
  • Warzywa Soute7. Warzywa Soute
    (warzywa: brokuły, marchewka, kalafior przygotowany na parze, podawane z grzankami)

    300g 13,90 zł.
     
  • Warzywa zapiekane pod pierzynką 8. WARZYWA ZAPIEKANE POD PIERZYNKĄ
    (brokuł, marchewka, kalafior zapiekane pod pierzynką mozzarelli z grzankami)
    300g 15,90 

    pizza
  • Carne 9. WARZYWA GRILOWANE
    (grillowany zestaw warzyw z akcentem oliwy z oliwek)
    300g 13,90 
  • Grzybobranie na polanie 9a. KRYZYSOWA KASZANKA>
    (grillowana kaszanka z boczkiem i cebulą, podawana z chlebem na żeliwnym półmisku)
    300g 19,90 
  • Placek z Lawety - Foccacia 9b. WĄTRÓBKA DROBIOWA
    (wątróbka drobiowa, cebula, jabłko, białe wino, sól, pieprz)
    250g 19,90 
  • UFO 9c.1. BIGOS W CHLEBIE
    (Bigos z mięsem: żeberkami i karkówką, podawany w chlebie)
    500g 18,90 
  • UFO 9c.2. BIGOS NA TALERZU
    (Bigos z mięsem: żeberkami i karkówką, podawany na talerzu)
    500g 16,90